zaterdag 5 oktober 2013

Wat hebben we de laatste tijd gedaan?

We hebben veel gedaan de laatste tijd. Een nieuw schooljaar is begonnen, Dochter zit nu in het tweede middelbaar en wordt stilaan een echte jonge dame. En een Puber, een Echte Puber.

Maar het blijft een zaligheid om samen met haar leuke dingen te doen, zoals gaan winkelen. En gaan winkelen. En gaan winkelen. En gaan winkelen. En ter afwisseling ook eens te gaan winkelen. Winkelen is momenteel dé favoriete vrijetijdsbesteding.

Gelukkig doet ze meer dan winkelen in haar vrije tijd. Sinds een paar weken gaat ze iedere zaterdag naar de Kunstacademie. En dat blijkt een schot in de roos. Ze vindt het altijd jammer als de 3,5 uur voorbij zijn. "Mama", zei ze vorige week, "Ik heb nu echt iets gevonden wat ik héél graag doe".

Ze tennist ook nog steeds, 2 keer per week. Nog geen competitie en ze is niet zeker of ze wel wedstrijden wil spelen of niet want dan moet ze natuurlijk meer trainen.

Van trainen gesproken, Echtgenoot en Dochter lopen op 13 oktober allebei mee met Dwars door Hasselt. Vorig jaar liep Dochter ook mee (3 km) met school en dit jaar gaan ze voor de 5 km. En ik zal aan de kant staan om aan te moedigen. Ah ja, iemand moet zich daar toch voor opofferen. Maar ik had het over trainen. Wel, dat gebeurt hier nu op een loopband. Die midden in de woonkamer staat. Voorlopig toch. Want het is de bedoeling dat deze loopband naar boven verhuist. Dat ding is echter loeizwaar en omwille van een smalle trap met bochten, moet die loopband eerst op het plat dak boven de berging gehesen worden om dan via de dubbele deur naar de badkamer binnengedragen te worden. Dus dat kan pas gebeuren als we een hele horde sterke mannen bijeen kunnen verzamelen.

Zelf kan ik niet helpen, ik sukkel ondertussen al 2 weken met de rug. Verkeerde beweging bij het uit bad komen (wanneer komt die inloopdouche er?), te snel te veel willen doen en gisteren op het werk terug een verkeerde beweging gemaakt. Vandaag wordt dus een rustige dag thuis.

Ook de komende weken staat er weer veel op het programma. Daarover volgt nog verslag. Over een paar weken...

Geen opmerkingen: