woensdag 21 december 2011
It's starting to look a lot like Christmas...
Het is aftellen geblazen. Nog een paar nachtjes slapen en het is alweer Kerstmis. Mijn favoriete feest van het jaar.
De kerstboom staat er, versierd door de Dochter die gelooft in Kitch en vooral in Veel. De Echtgenoot heeft de voortuin gedecoreerd met rode en witte en blauwe lichtjes (volgens de Echtgenoot zijn de blauwe lichtjes eigenlijk ook wit), waardoor mijn smaakvolle adventkrans aan de voordeur een beetje overschaduwd wordt.
De vier zondagen van Advent zijn gepasseerd en de Adventstafel werd iedere zondag aangevuld tot er vier kaarsjes brandden.
Onder de boom liggen kerstcadeaus, ook deze zijn allemaal gekocht. Dit jaar werd in de familie waar we op kerstdag gaan vieren, de beslissing genomen om het aantal kerstcadeaus en het vooropgestelde budget drastisch te verminderen zodat enkel nog de kinderen een kleinigheidje krijgen. Een beslissing die ik zeker toejuich.
Op Kerstavond blijven we gezellig thuis met z'n drietjes. Dochter en ik hebben het Kerstavondmenu samengesteld.
De aperitiefhapjes zullen toastjes zijn met kruidenkaas, garnaalsla, hardgekookt ei met lompviseieren en paté met uienconfituur. De kruidenkaas en garnaalsla zijn vooral voor Dochter, de rest voor Echtgenoot en ikzelf.
Als voorgerecht staan er garnaalkroketten op het menu die we zelluf gaan maken. Voor de allereerste keer. Als dat maar goed gaat (en misschien toch voor alle zekerheid een paar diepvriesgarnaalkroketten voorzien?).
Het hoofdgerecht is even simpel; ardeens gebraad (op vraag van Dochter) met aardappelbollekes, groene boontjes, spruitjes en perzikken (uit blik, we gaan voor nostalgie).
En zoals ieder jaar staat er al een ijstaart in de diepvriezer voor het dessert. Hoewel Dochter ook nog een kerststronk wil maken.
op
10:41
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten