zondag 28 maart 2010

Zuurdesem zondag

Namiddag was er een workshop brood bakken, georganiseerd door Velt Hageland. Er werden sandwichen gebakken, wit brood en, en daarvoor ging ik naar de workshop, zuurdesembrood.

Nu heb ik al vaker gedacht aan het bakken van zuurdesembrood. Want eigenlijk vind ik dat wel lekker. Maar als ik dan wat opzoekwerk deed, leek het allemaal zo verschrikkelijk ingewikkeld. Met starters en voordeeg en deeg en dagen laten staan en eens een keer roeren enz, enz. Dus was ik benieuwd, aangezien ik, de lesgever kennende, wel dacht dat het een eenvoudige versie zou zijn.

En dat was het ook. Ik verschoot ervan dat het eigenlijk zo simpel is. Het duurt wel lang. Bijna vier dagen in totaal voor je eigenlijk echt kan genieten van je brood. Natuurlijk werden er tijdens de workshop een paar trukskes toegepast, anders zou het nogal een lange workshop worden.

Ik heb mijn potteke met de zuurdesemstarter meegenomen, dus ga ik één van de komende dagen een zuurdesembrood bakken. Ik ben eens curieus. En natuurlijk zal ik jullie van mijn pogingen op de hoogte houden.

Geen opmerkingen: