Ingrediƫnten (voor 6 taartjes met een diameter van 10 cm):
- 2 bladerdeegbodems
- broccoli
- cheddarkaas (of een andere kaas naar smaak)
- 20 cl room
- 2 eieren
- 3-tal sneetjes gerookte zalm
Werkwijze:
- Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg.
- Verdeel de broccoli in roosjes (redelijk klein)
- Snij de gerookte zalm in reepjes
- Doe de eieren bij de room en meng heel goed
- Rasp de kaas
- Vul de taartbodems met de broccoliroosjes en de reepjes gerookte zalm
- Overgiet met het room-eiermengsel
- Bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas
- Bak in een voorverwarmde oven (180°) gedurende 30-35 minuten
- Laat een beetje afkoelen en haal dan de taartjes uit de vormpjes
Je kan ook natuurlijk een grote taart bakken ipv individuele taartjes. Dan moet je wel de room en eieren verdubbelen in hoeveelheid en de taart 40-45 minuten laten bakken.
Lekker met een groene sla.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten