maandag 26 mei 2008

Pasta met groene asperges, erwtjes en kalfsreepjes

Vandaag had ik als avondmaal aardappelen met groene asperges en kalfsescalope voorzien. Heel simpel dus. Maar eigenlijk had ik er geen zin in. Ik had zin in een pastagerecht.


Het is dus pasta met groene asperges, erwtjes en kalfsreepjes geworden.

Ingrediƫnten:

- groene asperges, ongeveer 200 gram
- erwtjes, ongeveer 150 gram
- 2 heel dunne kalfslapjes
- 200 ml room
- pasta voor 2 personen
- 1 el olijfolie
- klontje boter
- peper en zout

De groene asperges schuinsgewijs in schijfjes snijden. De kalfslapjes in reepjes snijden.
Bak de kalfsreepjes kort aan in olijfolie en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
Smelt de boter en bak de asperges even aan in de boter. Kruid met peper en zout naar smaak.
Voeg de kalfsreepjes terug toe, alsook de erwten. Laat even samen bakken en voeg er dan de room bij. Laat de room inkoken.
Hussel door de gekookte pasta.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: