Dit stond er woensdagavond op het menu. Eendeborstfilet met opgebakken noedels en een slaatje.
Ingrediënten (voor de eend en noedels):
- eendeborstfilet (één is wel voldoende voor 2 personen)
- eiernoedels
- bosuitjes, 2 stuks, niet te fijn gesneden
- (diepvries)erwtjes, ongeveer 1 kop
- sojascheuten, ook ongeveer 1 kop
- 1 el olijfolie
- sojasaus
- teentje knoflook in schijfjes gesneden
Snij het vet van de eendeborstfilet diagonaal in. Doe een heel klein beetje olijfolie in de pan en bak de eendeborstfilet. Begin eerst met de vel/vetkant tot deze goed gebakken is en draai dan pas om. Ik eet eend liefst nogal rozig, maar dat is naar smaak. Als de eend gebakken is, mag die wel een tijdje rusten. Ik bak dus eerst de eend en als die zo goed als klaar is, begin ik aan de rest.
Ondertussen kook je de eiernoedels volgens de aanwijzingen op het pak. Giet ze af.
In een pan of wok de rest van de olijfolie opwarmen, voeg dan de bosuitjes toe. Laat even bakken, zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe. Laat weer even bakken. Dan de noedels toevoegen, goed omscheppen en even laten bakken. Beetje sojasaus naar smaak toevoegen.
Snij de eend diagonaalswijs in plakjes. Leg op het bord wat van de noedels en schik daar de eend over.
In het slaatje zaten: een voorverpakte slamix, platte peterselie, kiemgroenten (verschillende soorten), gedresseerd met wat balsamico-azijn en olijfolie.
De volgende dag heb ik nog een overschot hiervan gegeten, opgebakken met wat extra sojascheuten en geroosterde cashewnoten. Echtgenoot heeft ook nog een overschotje gegeten, maar dan koud. Het is koud ook lekker.
vrijdag 30 mei 2008
Eend met noedels en een slaatje
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten