Voor de gehaktballetjes:
- 500 g gehakt (ik neem meestal gemengd gehakt)
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook, geraspt (dat is vrij veel knoflook, minder kan ook)
- een handvol vers geraspte parmezaanse of pecorinokaas
- 1 à 2 eetlepels tarwegriesmeel of chapelure
- 1 opgehoopte theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Voor de tomatensaus:
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes
- 2 fijngesnipperde sjalotjes
- 200 ml melk (volle melk bij voorkeur)
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel suiker
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper en zout
Begin met de tomatensaus. Stoof de gesnipperde sjalot in de olijfolie tot deze zacht is. Voeg dan de tomaten toe en een beetje water (ongeveer een eetlepel). Laat verder pruttelen op een zacht vuurtje.
Nu begin je aan de gehaktballetjes. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de kaas, de tarwegriesmeel, de oregano en kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes en bak deze in de olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Als de gehaktballetjes nog niet door en door gaar zijn, is dat geen probleem aangezien ze verder gaan garen in de saus. Laat de balletjes even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Ga nu verder met de tomatensaus. Deze zou nu mooi ingedikt moeten zijn. Voeg dan nu de melk toe, de suiker en kruid met peper en zout. Laat de saus nog een tiental minuutjes pruttelen op een laag vuurtje. Voeg dan de gehaktballetjes toe en meng voorzichtig. Laat dit nog een half uurt verder pruttelen op een laag vuurtje. Regelmatig even roeren.
Serveer met pasta en nog wat versgeraspte parmezaanse of pecorinokaas.
Smakelijk
- 500 g gehakt (ik neem meestal gemengd gehakt)
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook, geraspt (dat is vrij veel knoflook, minder kan ook)
- een handvol vers geraspte parmezaanse of pecorinokaas
- 1 à 2 eetlepels tarwegriesmeel of chapelure
- 1 opgehoopte theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Voor de tomatensaus:
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes
- 2 fijngesnipperde sjalotjes
- 200 ml melk (volle melk bij voorkeur)
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel suiker
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper en zout
Begin met de tomatensaus. Stoof de gesnipperde sjalot in de olijfolie tot deze zacht is. Voeg dan de tomaten toe en een beetje water (ongeveer een eetlepel). Laat verder pruttelen op een zacht vuurtje.
Nu begin je aan de gehaktballetjes. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de kaas, de tarwegriesmeel, de oregano en kruid met peper en zout. Vorm kleine balletjes en bak deze in de olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Als de gehaktballetjes nog niet door en door gaar zijn, is dat geen probleem aangezien ze verder gaan garen in de saus. Laat de balletjes even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Ga nu verder met de tomatensaus. Deze zou nu mooi ingedikt moeten zijn. Voeg dan nu de melk toe, de suiker en kruid met peper en zout. Laat de saus nog een tiental minuutjes pruttelen op een laag vuurtje. Voeg dan de gehaktballetjes toe en meng voorzichtig. Laat dit nog een half uurt verder pruttelen op een laag vuurtje. Regelmatig even roeren.
Serveer met pasta en nog wat versgeraspte parmezaanse of pecorinokaas.
Smakelijk
1 opmerking:
Gisteren gemaakt, en heel lekker bevonden! bedankt!
Een reactie posten