maandag 7 januari 2013

En nog meer feesten

Op 1 januari hadden we geen enkele familiale of andere verplichting. Zalig. De hele dag thuis rondgehangen, bekomen van het gefeest.

Maar natuurlijk moet er nog Nieuwjaar gewenst worden. En dat deden we al deels het voorbije weekend.

We gingen zaterdag naar mijn moeder alwaar de 7 kleinkinderen hun Moeke en hun meter of peter verblijdden met een nieuwjaarsbrief. De oudste drie lazen hem voor, de jongste vier overhandigden hun brief. Of gooiden hun brief.

Natuurlijk, als er 7 kleinkinderen zijn die allemaal 2 brieven (in een enveloppeke) hebben om af te geven en ze ieder 2 kaarten (in een enveloppeke) terugkrijgen (al dan niet met geldelijke inhoud), dan betekent dit dat er 28 enveloppekes circuleren en gebeurt het wel eens dat een envelop bij de verkeerde ontvanger belandt. Maar uiteindelijk gaat iedereen met de juiste enveloppekes naar huis.

Daarna het volgende nieuwjaarsfeest. Bij de familie van mijn moeder. Ooms, tantes, neven, nichten, aangetrouwden en hun kinderen. Ze waren er allemaal. Alle 41. Het was, zoals ieder jaar, héél gezellig. Lekker eten, veel herinneringen ophalen, veel lachen. En vooral genieten van het gezelschap.

En zondag gingen we op hetzelfde élan verder. Om 15u werden we verwacht op het verjaardagsfeestje van een neefje. Hij werd 4. En vroeg voor zijn verjaardag een barbie, Lego Friends en de K3 microfoon. U merkt het, wij doen niet aan rollenbevestigend speelgoed.

We zijn er nog niet vanaf, van het feesten. Er moeten nog nieuwjaarswensen uitgedeeld worden in de familie en ik mag binnenkort alweer mijn verjaardag vieren.

Zo blijven we bezig...

Geen opmerkingen: