zaterdag 17 september 2011

Wat hebben we deze week gegeten?

Ik schreef het eerder al eens, weekmenuten, het is iets wat ik regelmatig tracht te doen, maar zelden lukt het me om de hele week zoals gepland te eten. Soms komt er iets tussen, soms heb ik geen goesting om te koken (en ik sta mezelf toe om 1 keer per week geen goesting te hebben), soms heb ik niet de juiste ingrediënten in huis (al dacht ik van wel), soms blijken de groenten sneller te verwelken dan verwacht...

Dus dacht ik het eens omgekeerd te doen. Een overzicht van wat we effectief gegeten hebben de voorbije 7 dagen.

Zondag (11/9 dus): kalfswangen in rode wijn met daarbij gestoofd witloof en een paar blaadjes sla. Die blaadjes sla waren voor Dochter die geen witloof blieft. En kroketten. Eigenlijk wou ik eerst gnocchi maken, maar uiteindelijk koos ik voor het gemak van de diepvrieskroketten.

Maandag: spruitjes, groene boontjes, een veggieburger (jaja, een ordinaire vleesvervanger) en puree met bieslook. Alweer twee groenten, alweer omwille van Dochter. Ze blieft ook geen spruitjes. Want, zegt ze, kinderen lusten nu eenmaal geen spruitjes. Bij deze dan ook het verzoek om met tegenvoorbeelden te komen...

Dinsdag flanste ik zalm/aardappelburgers (oftewel zalmtaartjes) in elkaar. Geserveerd met groene boontjes en een sausje. Voor het sausje mengde ik (let op, niet voor gevoelige zielen) mayonaise met pickels en curryketchup. Ik had dat namelijk op tv gezien bij één van de duzenden kookprogramma's die er op de buis komen. Ik vond het lekker.

Op woensdagavond gaat Echtgenoot sporten en dus komt er 's avonds iets licht op tafel. Soep met brood. Ik had heel simpele groentensoep gemaakt met een voorgesneden soepgroentenpakket en bouillonblokjes. Het mag ook wel eens simpel zijn.

Donderdagavond had ik geen zin om te koken en is Echtgenoot bij de frituur gepasseerd. Ik heb een slaatje gegeten bij de frietjes. Kwestie van het toch nog enigzins gezond te houden.

Vrijdagavond maakte ik curry met scampi, wokgroenten en bruine basmatirijst. Pikant.

En vanavond kwam er ouderwetse boerenkost op tafel: rode kool met gebakken aardappelen en worst.


Wat er de komende week allemaal op tafel gaat komen, ik weet het nog niet. Maar morgen wordt het in ieder geval chili con quorn. De rode bonen staan al te weken. En ik ga ook eens een curry van bloemkool en kikkererwten maken. Er liggen nog twee pompoentjes te wachten om verwerkt te worden. Mogelijk een risotto met pompoen en/of lekkere pompoenpannenkoeken met rozijntjes, vijgen en appelcompote.

We zullen wel zien...

3 opmerkingen:

Linda zei

Eva (5jr) vindt spruitjes 'het allerlekkerst'.

Candy in Wonderland zei

Het beste tegenvoorbeeld: mijn jongste zoon die gruwelt van de meeste groenten eet met plezier een VOL bord spruitjes leeg! En ook de middelste is er dol op.

Sjattie zei

Ik heb ook een 7-jarige in huis die als verzoeknummertje spruitjes vraagt.
Moet wel zeggen dat ik spruitjes nooit kook maar altijd gaar stoof, gekookte spruitjes vind ik een gruwel :s