dinsdag 26 februari 2008

Thai-curry kippensoep


Ingrediënten:

- 1 ui
- broccoli
- 1 grote of 2 kleine kipfilets
- groene currypasta (ik gebruik meestal de Green Curry Paste van Thai Kitchen).
- 250 ml kokosmelk
- 1 eetlepel (olijf)olie
- water

Snij de ui – niet té fijn – en verdeel de broccoli in roosjes. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm³.

Verwarm de olie in de pan en stoof de ui gedurende een paar minuten. Voeg daarna de stukjes kipfilet toe en schroei deze dicht. Roer de currypasta (hoeveelheid is naar eigen smaak, hoe meer, hoe heter) door de ui en kip en laat even meebakken. Voeg dan de broccoliroosjes toe. Dan water toevoegen tot alles net onder staat. Laat dit vervolgens een tiental minuutjes koken op een zacht vuurtje. Check of de broccoli en de kip gaar zijn.

Voeg de kokosmelk toe en laat deze even meekoken. Proef en kruid met peper en zout indien nodig (is voor mij meestal niet nodig).

Is genoeg voor 4 personen als voorgerecht of 2 personen als maaltijdsoep. Eventueel serveren met brood.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: