dinsdag 26 februari 2008

Taart van rode biet met geitenkaas



Ingrediƫnten:
- 500 gram rode biet (voorgekookt of rauw)
- 200 geitenkaas (type buche)
- rietsuiker
- balsamico-azijn
- bladerdeeg (voorgerold)
- havervlokken
- klontje boter

Snij de rode biet in kleine blokjes. Stoof deze in een beetje boter en voeg rietsuiker en balsamico-azijn toe naar smaak. Dit geeft een licht zoetzure toets aan het gerecht. De voorgekookte bietjes moeten maar een korte tijd stoven, ze zijn immers al gaar. Rauwe bietjes moeten toch zeker een half uur stoven vooraleer ze gaar zijn. Let op dat ze niet aanbranden (owv de suiker).

Boter de taartvorm in en leg het bladerdeeg erin. Bestrooi de bodem met de havervlokken, een dun laagje is voldoende en zal het vocht uit de rode bietjes opslorpen zodat de taartbodem krokant blijft.

Als de rode bietjes gaar zijn, hevel je ze over in de taartbodem. Mooi verspreiden over de taartbodem. Leg er dan de geitenkaas in stukken op.

Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 40-45 minuten.

Je kan deze taart uiteraard recht uit de oven eten, maar ik verkies de taart lauw te eten.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

Tucana's Dream zei

en ze is heerlijk ;-)

De Gulle Aarde zei

Wat een bijzondere taart, kan me er eerlijk gezegd niet zo veel bij voorstellen maar ga hem zeker dit weekend eens proberen. Ik hou wel van wat aparts! Dank je dus voor dit (al oude) logje. Kwam hier toevallig terecht maar leuke dingen te lezen hier hoor! kom gauw nog eens verder lezen.
groeten Hanneke