Onlangs zag ik een programma op tv waarbij ze gezinnen die vonden dat ze veel te veel geld uitgaven aan voeding, volgden en leerden om goedkoper, maar toch gezond en lekker, te koken.
Wat mij vooral opviel, was de hoeveelheid eten dat er werd weggegooid.
En dat deed mij nadenken.
Ook hier gooien we (te) veel eten weg. Broodbeleg dat blijft liggen, groenten die niet verwerkt worden en uiteindelijk, als ze helemaal verlept zijn, de groene bak ingaan. Restjes van de maaltijden die te lang blijven staan en ook weer weggekieperd worden. Soms haal ik 's morgens vis of vlees uit vriezer en besluiten we alsnog om uit te eten of heb ik werkelijk geen zin/energie om te koken en eten we afhaal. Het vlees/de vis wordt dat niet altijd nog verwerkt en eindigt soms, ik ben gegeneerd om het te zeggen, in de vuilbak.
Dus ga ik daar de komende weken eens extra op letten. Ik heb dan ook vandaag een kwart knolselder samen met een paar wortelen, curry en kokosmelk verwerkt tot lekkere, welliswaar pikante, soep. De soep heb ik in dozekes gedaan en één dozeke is voor morgen, het andere is voor de vriezer. De zalm die ik vrijdagavond had voorzien, maar we hebben afhaal gegeten, werkt verwerkt tot zalmsalade voor op de boterham vandaag. Er ligt nog een halve witte kool in de koelkast, die zal ik morgen blancheren en in de vriezer steken. De overschot van de kalfswangen van vandaag zit ook al in een dozeke en gaat morgen de vriezer in als het helemaal afgekoeld is.
Ik ben ook eens benieuwd of het een invloed gaat hebben op het huishoudelijk budget, als we beter gaan opletten dat we geen eten weggooien.
zondag 20 november 2011
Restjesverwerking
op 22:39 Labels: Algemeen, Overpeinzingen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten