vrijdag 29 april 2011

Platte kaas met radijzen. Nogmaals.

De combinatie platte kaas-radijzen is al jarenlang favoriet. Maar het is natuurlijk altijd hetzelfde. Boterhammeke, platte kaas, schijfjes radijs en tot slot een snuifje zout.

Onlangs zapte ik al couch-potatoënd en belandde bij het programma "Goe gebakken". Er werd gebakken, maar ik weet niet meer wat precies. Er staat mij iets bij van broodjes in bloempotjes. Maar er werd ook iets voor op de boterham gemaakt: platte kaas met radijzen en jonge uitjes enz. Uiteraard keek ik met volle aandacht, want platte kaas en radijzen...

Het recept kon ik jammer genoeg niet terugvinden op de website. Ik heb dan ook geprobeerd om het na te maken. Helemaal hetzelfde is het niet. Maar lekker is het in ieder geval wél.



Men neme:

- 3 eetlepels platte kaas (mager, halfvol of vol, de keuze is aan u)
- een paar radijzen, in schijfjes gesneden
- een jong uitje (lente-uitje, bosuitje), ook in schijfjes gesneden.
- peper & zout
- koriander
- olijfolie

Meng de platte kaas, radijzen en ui. Breng op smaak met p&z, koriander en olijfolie. Ik ben nogal fan van koriander, dus daarvan gaat er veel in. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon weglaten voor diegenen die niet zo'n fan zijn van koriander.

Ik heb er durum-brood bij gegeten. Het is ook lekker met pitabrood of gewoon wat toast.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: