maandag 17 maart 2008

Tomaat Garnaal

Nee, geen recept deze keer, maar een klacht. Een klacht tegen de koks die menen de klassiekers - in dit geval dus de Tomaat-Garnaal - te moeten "aanpassen".

Want wanneer ik in een restaurant/taverne/brasserie een "Tomaat Garnaal met frietjes" bestel, verwacht ik het volgende: een bord met daarop één of twee tomaten, bij voorkeur van hun vel ontdaan, en gevuld met garnalen, gemengd met - verse uiteraard - mayonaise.

Wat ik niet verwacht, is een bord met daarop zeer dunne schijfjes tomaat waarop wat garnalen zijn gestrooid en men vervolgens zeer kwistig de pepermolen heeft gehanteerd. De saus, een soortement coctailsaus, hoort er ook niet thuis.

't Is maar dat u het weet, beste koks.

2 opmerkingen:

dit ben ik... zei

Oh, ik hou niet van gepelde tomaten, en cocktailsaus vind ik best lekker. Maar zelfgemaakte mayo is ook niet te versmaden.

Mme Zsazsa zei

Aaaarrghh of een berg salade met witloof en pekes en erwtjes en blablabla.