Iedere kok heeft een eigen recept voor spaghetti bolognaise. Dit is mijn recept.
Ingredienten:
- 1 wortel, 1 stick selder, 1 ui, 2 teentjes knoflook
- 350 g rundsgehakt
- 170 ml rode wijn
- 1 blik gepelde en gehakte tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel water
- peper en zout
- paprikapoeder, cayennepeper, oregano, verse peterselie
- versgeraspte parmezaanse of pecorinokaas
Snij de wortel, de selder, de ui en de knoflook fijn (de knoflook kan je ook persen). Verwarm de olijfolie in de pan en stoof de groenten op een middelhoog vuur gedurende enkele minuten. Let op, ze mogen niet bruinen.
Zet het vuur terug hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit rul.
Als het gehakt rul gebakken is, voeg je de rode wijn toe. Je zet het vuur een beetje lager en laat het vocht uitkoken.
Als het vocht zo goed als verdwenen is, voeg je de tomaten toe. Vervolgens voeg je de eetlepel water toe. Ik doe het water altijd eerst in het blik van de tomaten om zo het laatste tomatensap mee in de pan te krijgen. Meng en laat daarna minstens een uur pruttelen op een laag vuur.
Op het einde kruiden met peper en zout, paprikapoeder, cayennepepe, oregano en verse peterselie naar smaak.
Serveer met spaghetti en versgeraspte parmezaanse of pecorinokaas.
Ingredienten:
- 1 wortel, 1 stick selder, 1 ui, 2 teentjes knoflook
- 350 g rundsgehakt
- 170 ml rode wijn
- 1 blik gepelde en gehakte tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel water
- peper en zout
- paprikapoeder, cayennepeper, oregano, verse peterselie
- versgeraspte parmezaanse of pecorinokaas
Snij de wortel, de selder, de ui en de knoflook fijn (de knoflook kan je ook persen). Verwarm de olijfolie in de pan en stoof de groenten op een middelhoog vuur gedurende enkele minuten. Let op, ze mogen niet bruinen.
Zet het vuur terug hoger en voeg het gehakt toe. Bak dit rul.
Als het gehakt rul gebakken is, voeg je de rode wijn toe. Je zet het vuur een beetje lager en laat het vocht uitkoken.
Als het vocht zo goed als verdwenen is, voeg je de tomaten toe. Vervolgens voeg je de eetlepel water toe. Ik doe het water altijd eerst in het blik van de tomaten om zo het laatste tomatensap mee in de pan te krijgen. Meng en laat daarna minstens een uur pruttelen op een laag vuur.
Op het einde kruiden met peper en zout, paprikapoeder, cayennepepe, oregano en verse peterselie naar smaak.
Serveer met spaghetti en versgeraspte parmezaanse of pecorinokaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten